The Rolling Stones – “Havana Moon”

Rujan – 2016.

The Rolling Stones ne bi bilo to što jesu da zanat nisu dobro ispekli i izbrusili svaku mogućnost bilo kakve zarade.

Koncert koji je u trećem mjesecu 2016-te godine održan na Kubi dobija svoj epilog u svim mogućim oblicima nosača zvuka i slike. U nedostatku novih izdanja, (posljednji album je izdan prije jedanaest godina), Rolling Stones pune praznine na sve moguće načine.

Permanentno proširujući katalog izdanjima živih nastupa, izdaju remiksana izdanja starih, (“Exile On Main Street”, “Some Girls”, “Sticky Fingers”) te kopaju po arhivama u potrazi za neizdanim snimkama. Sve u svemu, iako ništa novoga nisu izdali The Rolling Stonesi su i te kako bili prisutni na pozornicama i u medijima.


The Rolling Stones – “Out of Control” / “Havana Moon”

No, ono što ih krasi u ovom stadiju jest potraga za kvalitetom. Pogotovo onom scenskom. Nema više beskonačnih turneja koje su se protezale na godinu pa i više dana. Sada su relativno kratke, sa maksimum pedesetak koncerata prije nego se povuku. Time poentiraju na svom statusu, jer svaki je koncert debelo rasprodan, ma gdje da se održavao, ali i da sebi daju malo oduška.

Tog Rujna 2016-te je lansiran film “Havana Moon” koji je napravljen na velikom koncertu, kad su the Rolling Stones oborili zadnju utvrdu i osvojili (vjerojatno) posljednje mjesto na svijetu na kojem nisu nastupili. (Nebojša je bio na tom koncertu pa možete vidjeti kako je bilo i o čemu se radilo, ovdje!)

No, to nije sve.

Kako bi izmuzli svaku moguću škudu, krajem godine izlazi DVD izdanje. O CD i vinilu ne treba ni govoriti.


The Rolling Stones – “Havana Moon” / službeni trailer

 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh