The Rolling Stones – „Exile on Main St.“

Svibanj – 1972.

The Rolling Stones izdaju album „Exile on Main St.“!

Stajući uz bok prethodniku, „Sticky Fingers“, „Exile on Main St.“ donosi Rolling Stonese na kreativnom vrhuncu.

Prva faza života banda ujedno i završava ovim albumom.

Istovremeno, the Rolling Stonesi se potvrđuju kao svjetska koncertna atrakcija, te skreću u nešto mekše vode. Rezultat tog skretanja je sljedeći album, „Goats Head Soup“, na kojem se našao veliki hit „Angie“.

Nakon ovog albuma povratka korijenima za dugo, dugo vremena više nije bilo. No, to je već neka druga i daleko duža priča.

Vratimo se albumu kojem je posvećen ovaj kratki osvrt.


The Rolling Stones – “Happy”

Album nastaje u Francuskoj, gdje su Stonesi izbjegli radi poreza u Engleskoj. Kako nisu uspjeli naći prikladni studio, u vili koju je iznajmio Keith Richards rade improvizirani studio, kojeg povezuju sa svojim mobilnim studiom i tu snimaju album.

Na albumu se osjeća mješavina svih mogućih stilova, od bluesa s kojim su odrasli do soula, te su sublimirajući sve u jednom, samo sebi svojstvenom paketu, to sve zabilježili na ovom duplom albumu.

Album po izlasku hara top listama, a hvalospjevi su išli dotle da su ga proglašavali najboljim albumom stoljeća, ili ikada napravljen itd. itd.

Album je dobar, u stvari ne dobar nego odličan, no ipak, …. , „Sticky Fingers“!

Dakako, „Exile on Main St.“ ima svojih aduta, ali simptomatično je to, da osim eventualno, kompozicije „Happy“, na albumu nema izrazito hitoidne pjesme, a ni budućeg koncertnog standarda.

To između ostaloga, ipak ukazuje na ujednačenost i visoku kvalitetu svih kompozicija, kojima ovaj album obiluje.


The Rolling Stones – „Exile on Main St.“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh