Queensrÿche – „Rage for Order“

Srpanj – 1986.

album-art

00:00

Queensrÿche izdaje drugi album „Rage for Order“.

Nakon prvog albuma „The Warning“, koji je donio neobičnu mješavinu progresivnih heavy metal elemenata i time skrenuo fokus metalne javnosti na ovu grupu, na pritisak diskografske kuće, drugi album „Rage for Orden“ zastupa nešto blažu varijantu ovog pravca.

Album doživljava svojih pet minuta na top listama, no to nije baš ono zbog čega je u današnjoj rubrici. Naime, kako je grupa sazrijevala, tako se i izričaj usavršavao, a članovi počeli uviđati kojim smjerom trebaju ići.

I rezultat je osvanuo na trećem albumu „Operation: Mindcrime“, koji je kao bomba eksplodirao na top listama i to ne samo onima posvećenim heavy metalu i njegovim derivatima.


Queensrÿche – “Gonna Get Close To You”

„Operation: Mindcrime“ doživljava nezapamćeni uspjeh van krugova poklonika i čak biva proglašavan za „najbolji koncept album“. Dobro, ne mogu baš toliko daleko ići, ali, istina je vjerojatno negdje po sredini.

Album postiže platinastu tiražu.

I jedna interesantna notica – na albumu u jednoj kompoziciji pjeva legenda heavy metala Ronnie James Dio.

No, da se vratim albumu „Rage for Order“.
Pored neospornih trenutaka, album ipak svoju težinu zahvaljuje činjenici da je bitno pomogao grupi da se definira i da pronađe put, kako za sebe, tako i do slušatelja, top lista, a i kritike.

Ovo nije uspjelo mnogim poznatijim i priznatijim heavy metal grupama. Stoga, „Rage for Order“ predstavlja jedan od rijetkih primjera u povijesti muzike, kad diktat diskografske kuće, bar indirektno, dovodi do pronalaženja novog, zrelijeg smjera i time priskrbljuje grupi dug život.


Queensrÿche – „Rage for Order“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh