Steve Hackett – “The Night Siren”

Ožujak – 2017.

Sljedbenici grupe Genesis i njenih (bivših i sadašnjih članova) slave. Novi album Steve Hacketta, “The Night Siren” je lansiran i sam pogled na pilot “In the Skeleton Gallery”, odaje da je album i više nego dobar. Prema nekim recenzijama čak i jedan od najboljih ovog umjetnika.

Iako je po izlasku bilo teško razlučiti medijsku kampanju od stvarnog mišljenja, pogotovo jer danas u biti i nema reference u muzici kojoj se apsolutno vjeruje (ta su vremena iza nas!), album je izborio svoje mjesto u opusu i to u gornjem razredu

Album predstavlja svojevrsni „lament“ nad situacijom u svijetu. Ili kako je sam Hackett izjavio, skoro posljednji “wake up call” za čovječanstvo. Dakako, radi se o političkom angažmanu, ali i onom drugom, humanom s naglaskom na očuvanje prirodnih resursa koja se nemilice troše i ne misli se na njihovo obnavljanje. Znajući da na tim resursima počiva naša civilizacija, jasan je apel umjetnika.


Steve Hackett – “El Niño”

Ovo sve skupa djeluje pomalo naivno, ako ne i “šezdesetosmaški“, ali to je Hackett, koji svojom muzikom i djelom pridonosi bar mrvicu u podizanju svijesti auditorija.

U ovom kontekstu nije ni čudno da na albumu gostuju umjetnici iz različitih kultura i sredina koje ne pripadaju progresivnom miljeu. Uglavnom su sa Srednjeg Istoka, te su sa sobom donijeli eklektički pristup pjesmama na albumu.

Hackett ne miruje, i u osmom desetljeću života vozi 100 na sat. Netom prije ovog albuma je izdao album u suradnji s madžarskim jazzerima Djaba, “Summer Storms & Rocking Rivers”.

Nažalost Hackett nije dotakao naše prostore s turnejom koja je uslijedila. Reakcije na nju su bile u superlativima. Uostalom, poslušajte samo “In the Skeleton Gallery”, pomnožite je s kvalitetom zvuka i scenskom prezentacijom.

Jedini rezultat koji može iz toga izaći jest, wouuuu!


Steve Hackett – “In the Skeleton Gallery” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh