Nad Sylvan – “The Regal Bastard”

Ne baš kopile!

Da li je ovo moguće u 2019-toj?

Ne mogu reći da mi je Nad Sylvan bas nepoznat. Znam ga kao lead vocal u genijalnom Hackettovom Genesis Revisted bandu.
Reka sam sam sebi kada sam ga sluša “opa šta je frajer skinija Gabriela”.

Tako vozeći po njemačkim auto banovima od inspekcije do inspekcije moj mili streaming servis mi je priredija pozitivni šok. Nešto mi je uletilo u uvo tako da sam se “smrza”. Pogledam na display, a ono Sylvian i pisma “I am the sea”

Ovo je kratki uvod da vam predočim moj prvi susret s albumom švedskog prog mahera Nad Sylvana (američkih korijena), „The Regal Bastard“.

Na albumu svira sama krema engleskog prog miljea, Steve Hackett, Nick ’Virgillio, Guthrie Govan i Tony Levin.
Pametnome dosta!


Nad Sylvan – “I Am The Sea”

Sam album je koegzistentan i relativno kratak, ali DINAMITAN !!!!!!
Jednostavno ne znam kad sam u zadnjih par godina čuja album tako pametno muzički koncipiran i muzički kvalitetan. Ovo je album koji ne podliježe stereotipima. Zahtjeva punu koncentraciju pri slušanju. Unutar prividno jednostavne muzičke forme krije se izuzetno kompleksno djelo koje se sluša i sluša. Svakim novim slušanjem sam album se otvara kao cvit… . Istina nema improvizacije, ali svega drugog ima na tone, od mistične, tjeskobne atmosfere do solaža kojih se ne bi posramili prog klasici 70-tih.


Nad Sylvan – “Whoa (Always Been Without You)”

Nebi tija nabrajat pismu po pismu, jer nema smisla. Izuzetna je hrabrost DANAS izdati album koji ne podliježe stereotipima, koji nije plitak, album koji ne podilazi, već traži od slušatelja poštovanje i pažnju.

Zato dragi moji CD na player ili nešto drugo…. , i dajte albumu gospodina Nad Sylvana, „The Regal Bastard“, šansu, nećete se pokajat.

P.S. Surfajući netom našao sam podatak da je “The Regal Bastard” treći album vampirske trilogije autora. Da sam sebi domaći rad i posluša album iz 2015 –te, ”Courting the widow”, te album iz 2017-te, “The bride said no”.
Što reći?
FENOMENALNO!!!!

Imam što slušat ovo lito!
Toliko!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh