Joan Jett & the Blackhearts – “I Love Rock ‘n Roll”

Siječanj – 1982.

Joan Jett & the Blackhearts izdaju singlicu “I Love Rock ‘n’ Roll”.

Pjesma je obrada istoimene pjesme izdane šest godina prije od strane engleskog sastava Arrows. Pjesma je originalno izdana na „b“ strani singlice, no kad su uvidjeli potencijal, ponovo izdaju singlicu s “I Love Rock ‘n’ Roll“ na „a“ strani. Izdanje je doživjelo poprilično skroman uspjeh, s obzirom na potencijal. Inspiraciju za ovu pjesmu skladateljski duo Alan Merrill i Jake Hooker su crpili iz pjesme Rolling Stonesa, „It’s Only Rock ‘n Roll (But I Like It)“.

Kad je Joan Jett napustila matičnu grupu the Runaways, izdala je solo album „Joan Jett“, s kojim nije porobila top liste, ali nije prošla ni nezapaženo. Potom oformljava svoju grupu Blackhearts i s njima izdaje album “I Love Rock ‘n’ Roll” i istoimenu singlicu.
Malo je reći da pjesma eksplodira diljem zemaljske kugle na svim top listama, jer nije bilo kutka svijeta gdje se nije čula.

Zašto je originalna verzija grupe Arrows doživjela skroman uspjeh, a u izvedbi Joan Jett globalni, teško je u biti zaključiti, jer kad se poslušaju obje verzije, razlika i nije toliko velika koliko je velika razlika u statusu. Očito da je tržište u trenutku bilo presudno, uz dakako obilatu pomoć MTV kanala koji je bjesomučno vrtio, a i produkcijski je daleko superiornija.

Bilo kako bilo, “I Love Rock ‘n’ Roll” postaje rock himna i jedna od pjesama kojima ništa ne stoji na putu za vječnost.


Joan Jett & the Blackhearts – “I Love Rock ‘n Roll”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh