Yes – “Progeny: Seven Shows From Seventy-Two”

Svibanj – 2015.

Tog Svibnja 2015. godine tržište je bilo bogatije za ogromno izdanje sazdano od 14 Cd-ova.

Progresivna grupa Yes izdaje set od sedam koncerata, u punom izdanju, koji su održani daleke 1972. godine. Bila je to inače godina trijumfa ove grupe, kad su iz prepunih dvorana lagano selili na stadione.

Bila je to godina izlaska albuma “Close to the Edge”.

YesCD

Bila je to godina kad je Bill Bruford otišao da bi se pridružio Robert Frippu u grupi King Crimson i na njegovo mjesto došao Alan White.

Bila je to godina kad je snimljen jedan od najvećih albuma u živo, trostruki album “Yessongs” i prodao se u više od milijun kopija.

Dakle, ovaj set s punim pravom nosi ono najbolje od grupe Yes i zorno prikazuje status kojeg je uživala ova grupa.


Yes – “Yours is no Disgrace”

Jer i pored “nekomercijalne” muzike koju su svirali, postali su najkomercijalniji bend ove vrste i pored relativno uskog segmenta slušatelja kojeg su pokrivali, punili su najveće dvorane i stadione.

Istovremeno je izdano i “skraćeno” izdanje ovog seta, koje se sastoji od “samo” dva diska, na kojima su ekstrakti najboljih trenutaka s velikog box seta.

Na “punom” izdanju su se našle kompozicije koje pokrivaju djelovanje grupe, počevši od tada aktualnog, “Close to the Edge”, prethodnika, “Fragile” i “The Yes Album”, te i jedna iznimka. Radi se o fragmentu iz “The Six Wives of Henry VIII”, Rick Wakemana.

Dakle, Jon Anderson, Steve Howe, Chris Squire, Rick Wakeman i  Bill Bruford / Alan White su tu, u svom najboljem i najblještavijem izdanju!

 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh