Bob Dylan – “Fallen Angels”

Svibanj – 2016.

Bob Dylan vjerojatno nikada neće stati. Jer u poznim godinama ova hodajuća legenda ne posustaje, kako sa studijskim projektima, tako i s turnejama.

Nitko više tu ne može govoriti o novcu (iako ne nastupa besplatno!), jer to bi trebalo već odavno biti iza njega. Radi se jednostavno da Dylan radi ono što najbolje zna.

2015. godine je sve iznenadio svojim albumom “Shadows in the Night”, na kojem je obradio Frank Sinatru i ostale klasike američke muzičke povijesti. Bio je to 37. studijski album ovog umjetnika i teško da je itko očekivao išta novoga. Ali Dylan ne bi to što jest da je dozvolio da drugi budu u pravu. Svojom interpretacijom je ponovo zarobio masu i prezentirao klasike na način koji nitko do tada nije. Štoviše, sam album je predstavio kao dio „Velike Američke Pjesmarice“   (“Great American Songbook”).


Bob Dylan – “It had to be you”

Bilo je odmah jasno da ovo neće biti jedini projekt ove vrste. I nakon što je producent Daniel Lanois izjavio da je Dylan prilikom snimanja albuma snimio još tonu materijala, bilo je samo pitanje vremena kad će izaći nastavak. Nije trebalo dugo čekati. Lansiran je album “Fallen Angels” na kojem se nalazi dvanaest obrada američkih klasika iz sredine prošlog stoljeća, poglavito četrdesetih i pedesetih godina.

Dakako, odmah nakon izaska albuma krenula je i turneja po sjevernoameričkom kontinentu.


Bob Dylan – “All The Way”

Koncerte mu je otvarao otvarao Mavis Staples, što se u potpunosti uklapa sa atmosferom koju nosi Dylan svojim novim projektom.

I da sve bude u stilu, a Dylan je uvijek bio osebujan i nikada, apsolutno nikada, nije nikome povlađivao niti se povinovao, s izlaskom albuma je lansiran i slogan.
Those who hated that record (“Shadows in the Night”) are gently advised: Please move along. Nothing on this set is likely to change your impression.

Ovo si sebi može priuštiti samo jedan čovjek na planeti!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh