Scott Walker
1943. – 2019.
22. Ožujka – 2019.

Početkom šezdesetih, Scott Engel Noel, koji će nepuno desetljeće kasnije postati poznat kao Scott Walker, još je predvodio vokalni sastav The Walker Brothers; svojevrsnu preteču onoga što će kroz dvadesetak godina eskalirati u formi tzv. boy bendova.

Nekoliko hitova od kojih jedan čak i antologijski (“The Sun ain’t gonna shine anymore”), gomila vrištećih curica i naslovnice novina – sve je to manje više poznati scenario u duhu vremena; ludih šezdesetih.
No, spomenuti Scott Engel Noel shvaća kako njegovi afiniteti streme ka širim područjima. Za početak, tijekom 1965. će sastav relocirati u London, što je suprotan potez u odnosu na tada ustaljenu praksu preseljavanja novostasalih zvijezda sa starog kontinenta u USA.

The Walker Brothers će djelovati do početka 1968., a u vrijeme njihova dogovornog razilaska, Scott će već snimiti svoj prvi samostalni uradak (“Scott”, 1967.). Svjestan popularnosti stečene na mjestu frontmena sada već upokojenih Brothersa, on će odbaciti svoje izvorno prezime Noel, te se ubuduće potpisivati kao Scott Walker. Srećom, ostavljanje barem jedne i to nominalne spone sa prošlošću se u njegovu slučaju nije pokazalo urokom. Ime Walker će vrlo brzo postati brand.


Stranica koju ste otvorili je samo uvod u objavu. Integralnu verziju možete naći ovdje!

Povezani članci