Sepultura – “Beneath the Remains”
07. Travnja – 1989.

Nakon izlaska albuma “Schizophrenia”, Sepultura je dobila ponudu od izdavačke kuće RoadRunner Records za snimanje albuma, koji će biti odlučujući, ne samo za bend, već i za sam thrash & death metal žanr, dok je sam pjevač Max Cavalera nakon snimanja rekao da su na tom albumu pronašli svoj stil.

Budžet za snimanje albuma bio je vrlo mali, otprilike 8000 USD, jer RoadRunner Records nije bio siguran u potencijal benda. S druge strane Scott Burns, najpoznatiji po radu s floridskim death metal grupama poput Deatha, Obituary i Atheist (čiji su članovi surađivali na tom albumu za koji su dobili 2000 USD za snimanje), prihvatio je ponudu, jer je silno želio upoznati Brazil.

Album je snimljen u Rio de Janeiro, Estúdio Nas Nuvens, u prosincu 1988., počevši s naslovnom, “Os Mutantes” i “A Hora E A Vez Do Cabelo Nascer”. Tijekom rada na albumu dogodio se niz problema: kazetofon S. Burnsa je bio ukraden, basist Paolo Jr. nije mogao svirati na albumu, a članovi benda nisu baš dobro znali engleski, pa su morali angažirati prevoditelja za komunikaciju sa S. Burnsom, …. . No unatoč nedaćama i malom budžetu, album “Beneath The Remains” nadmašio je svačija očekivanja, postavši klasikom thrash metal žanra, a sam producent, S. Burns je radom na ovom albumu potvrdio da je genij.

Povezani članci