Lovely Quinces
Split, Judino drvo
28. Studenoga – 2014.

Ne spadam u one koji intenzivno prate zbivanja na svjetskoj, a pogotovo ne na domaćoj glazbenoj sceni. Uglavnom se držim kao pijan plota meni bitnih imena, obično s više-desetljetnim stažom.

Međutim zapela mi u uho, sasvim slučajno, jedna kantautorica pod imenom Lovely Quinces.

Iskreno, ugodno me iznenadila jednostavnošću i kvalitetom izvođenja njenih vlastitih pjesama. Još više kad sam, u biti nešto kasnije, saznao da je LQ djevojka iz Splita poznata kao Dunja Ercegović (eng.quince = dunja)!
Negdje u to vrijeme izašao je i novi broj Rolling Stone-a (hrvatsko izdanje br.7) s Dunjom na naslovnici što joj daje dobar vjetar u leđa.

Zakazan je koncert u klubu Judino drvo u Splitu (28.11.2014.) i tako tog datuma u kasne večernje sate na binu izađe djevojka sva u crnom naoružana samo akustičnom gitarom. Međutim ubrzo, ugodno popunjen klub je shvatio da ona ima cijelu vojsku u sebi.

Pjevajući na engleskom jezikom, svojim divnim glasom i čvrstim stavom, je utihnula žamor u publici.
Tako nam je predstavila numere s njenog EP-a “No Room For Us” i novije pjesme (“Secret Smile”, “M”…) s nadolazećeg dugo-svirajućeg albuma, koji bi svjetlo dana trebao ugledati prvom polovicom ove godine.

Kako je koncert odmicao vidjelo se koliko emotivno prolazi kroz svaku pjesmu. Na momente zna biti i vrlo drska, naravno u pozitivnom smislu. Razloge vjerojatno možemo tražiti u bivšim (propalim) ljubavnim vezama.

Lovely Quinces je tekstopisac i izvođač s vrlo kvalitetnim i samozatajnim osobinama koja će, vjerujem, naći put do zvijezda kroz ovu šumu svega i svačega na našoj sceni.

A i ne samo našoj!


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

na vrh