The Hollies – “The Hollies Style”

Studeni – 1964.

Engleska grupa The Hollies izdaje drugi album “The Hollies Style”.

Nakon slabo prodavanog prvijenca, ovaj je bio tretiran od strane diskografske kuće kao nedonošče. Izdali su ga samo u mono verziji i samo na Otoku.

Tek godinu dana kasnije je izdan u Kanadi, ali s drugim rasporedom i nešto izmijenim sadržajem pjesama. U Americi biva izdan tek 1969. godine?

Napominjem ovo da bih ukazao na maćehinski odnos matične kuće spram ove grupe. No ono što diskografska kuća nije vidjela ili nije htjela vidjeti, to je bio potencijal grupe, jer nakon ovog albuma, grupa počinje trezveno kreirati pjesme koje odreda postaju hitovi obarajući rekorde na top listama.

Činilo se da nema kraja dominaciji ovog benda medijskim prostorom. No, ovo je već nastavak današnje priče.


The Hollies – “Come On Home”

Vratimo se njoj.

Dakle, drugi album donosi The Hollies na nekoj vrsti razmeđe između želja i mogućnosti. To im se na ovom albumu  vratilo kao bumerang, ali istovremeno, pomoglo u profiliranju izričaja koje će doći na svoje na sljedećem albumu. Stoga, ovaj album ipak treba promatrati kao uvodu ono veliko.

Na ovom albumu, kao i na prethodniku, su se našle obrade klasika ranog rocka, ali i autorske kompozicije. U stvari, sedam od ukupno dvanaest su napisane od strane benda, odnosno tria Allan Clarkea, Tony Hicksa i Graham Nasha. Interesantno je da se ni jedan od njih nije potpisao svojim imenom, već su se sva trojica potpisivala pseudonimom “L. Ransford”.

Ovaj će trio nastaviti s ovom praksom sve do izdavanja albuma “For Certain Because”, koji je izdan 1966. godine, kad su se nad grupom počele nadvijati zvijezde koje su doticali svojim hitovima.

The Hollies je ostao zapamćen u povijesti moderne muzike kao neprikosnoveni kreator hitova koji su redom harali top listama, ali isto tako, The Hollies je postao rasadnik velikana, od kojih je najsjajniju karijeru izgradio Graham Nash, su-osnivajući super grupu Crosby, Stills, Nash & Young, te svojim solo radom.


The Hollies – “The Hollies Style” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci