Leslie West – “Soundcheck”

Studeni – 2015.

Da pravi rockeri nikad ne posustaju, kao i to da je rock način života, ovim albumom dobiva novu potvrdu.

Leslie West, legenda na gitari koji je s grupom Mountain, pa i solo izdanjima, harao (poglavito američkim) kontinentima, izdaje novi album, “Soundcheck”.

Bilo je to to šesnaesto solo izdanje i drugo od sudbonosne operacije. Naime, 2011. godine Westu je amputirana noga zbog uznapredovanog dijabetesa.

I pored toga, stara kuka se nije predala, te je 2013. godine izdao solo album, “Stil Climbing”, te naposljetku“Soundcheck”.

Za “Soundcheck” je okupio impresivnu ekipu uz sebe. Pored Brian Maya (Queen), tu je još Peter Frampton, klavijaturist Max Middleton (Jeff Beck’s Group), Bonnie Bramlett i Jack Bruce, s kojim je West svirao u super grupi West, Bruce and Laing.


Leslie West – “People Get Ready”

Album je producirao Mike “Metal” Goldberg.

Na albumu su se pored novih kompozicija našle i obrade. Kao i svi vrhunski umjetnici tako i Leslie ima tu rijetku sposobnost, da original “prevede” na neki svoj jezik i dade mu novu dimenziju.

Listu obrada predvodi “People Get Ready”, nastavlja kompozicija Tracy Chapman, “Give Me One Reason”, koju slijedi klasik Willie Dixona, “Spoonful”, te stari country klasik, “You Are My Sunshine”. (Najintrigantnija je prema najavama trebala biti “Elenor Rigby” od Beatlesa. Ne znam zbog čega, jer me nije baš oduševila.)

Za one koje malo slabije poznaju ovog gitaristu, ili ga ne poznaju uopće, samo jedna crtica.

Leslie West je krenuo prema orbiti sa sastavom Mountain. Već na samom osnutku su im nadjenuli titulu američke verzije grupe Cream. Pored muzičkog izričaja, formacije i pristupa, kao basista u grupi je bio Felix Pappalardi, producent grupe Cream. Sve u svemu, podloga je bila tu, a oni su je uspješno nadogradili.

Nažalost, sama diskografija ovog sastava je pomalo konfuzna jer su se naslovi poklapali sa solo izdanjima Leslie Westa kako kronološki, tako i po nazivima.

No, to je druga priča.


Leslie West – “Soundcheck / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci