Genesis – „Selling England by the Pound“

Listopad – 1973.

Progresivna grupa Genesis snima peti album „Selling England by the Pound“.

Album postaje najveći komercijalni pogodak ove grupe i lansira je u orbitu iz koje se nikada više nije vratila.

Ništa lošega u tome, jer u biti, svi umjetnici ipak teže za nekom vrstom priznanja, bilo komercijalnog, bilo pisanog u vidu kritike. Ovaj put, Genesis su dobili oboje.

Svi su manje više bili složni u tome da je ovaj put Genesis uspio spojiti art i progresivni izraz, te sve skupa zapakovati u poprilično jestivo jelo.

Album se penje na #3 mjesto top liste u Engleskoj i #70 u Americi (Billboard). (mimo tog plasmana, u Americi postaje zlatan)


Genesis – „Selling England by the Pound“

Interesantno je za napomenuti, da Genesis u Americi nikada nije imao ni približan status kao u Engleskoj i Europi. Daleko od toga da su bili nepoznati ili ignorirani, no za jednu takvu grupu, status u Americi je ipak ispod nivoa kojeg su zasluživali.

Osobno, nažalost, iz nekog razloga, Genesis mi nikada nije „legao“. Da li se tu radi o nekoj vrsti „plošnosti“ koja me smeta ili pak jednostavno Genesis i ja nismo kompatibilni, ne znam?

No, zato imam prijatelje koji se kunu u njih.


Genesis – „Selling England by the Pound“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci