“Carl Palmer’s ELP Legacy Live”

Lipanj – 2018.

Carl Palmer je u posljednje vrijeme posvećen očuvanju legislative matične grupe Emerson Lake & Palmer.

Nažalost, Carl je ostao posljednji živi član najvećeg tria prošlog stoljeća i definitivno najvećeg tria u progresivnoj muzici, iz razdoblja kad je punila stadione.

Keith Emerson i Greg Lake su gore, vjerojatno u nekom nebeskom simfonijskom orkestru, a Carl si je dao u zadatak da promovira ostavštinu grupe. Doduše, kako ništa novog ne stvara, ideja se sama nametnula, ako ne ništa onda bar da ga zaposli u ovim godinama.

Kako su višegodišnje turneje sa svojim triom urodile pristojnim nivoom, počeo je snimati koncerte, te nije prošlo dugo do izlaska albuma  na kojem se nalazi dio opusa Emerson Lake & Palmera.


Carl Palmer ELP Legacy Performing Emerson, Lake & Palmer’s “Pictures At An Exhibition”

Album je dupli, jer materijala ima u izobilju. Kao gosti na albumu se pojavljuju Steve Hackett, Mark Stein i David Frangioni.

Iako su i originalna i ova formacija u trio formi, ipak postoje i te kako velike razlike u reprodukciji originalnog zapisa. Dok je u EL&P Keith Emerson u biti bio lokomotiva na sceni, u novoj formaciji klavijatura uopće nema, tako da je teret na pozornici ravnomjerno raspoređen na bubnjeve, gitaru i bas gitaru.

Slušajući snimke koje oponašaju svaku notu originala, do nivoa copy-paste, moram priznati, da, postoje inferiorni trenuci, ali i oni drugi, kad je ingenioznost aktera uspjela prevladati vodeću ulogu klavijatura.

Sve u svemu, za ljubitelje muzike Emerson Lake & Palmera, veoma poželjno izdanje. Za one druge, hm, ako već nemate pri ruci original, nije loše početi s ovime!


Carl Palmer – ELP Legacy – Live in Italy- Aug.14, 2018

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci