LP&theSingles – Pecado / 04. Svibnja-2018.

Koncert s okusom piva!

LP&theSingles band je još jedan derivat root blues scene u Splitu.

Za razliku od Harpoona i In Roota, LP&theSingles su orijentirani na nešto širu prezentaciju bluesa, ali i rock standarda. Doduše rock standardi su daleko manje zastupljeni u odnosu na blues, ali to to je dovoljno da ih distancira od sličnih sudionika splitske scene.

Prostor pivnice Pecado jest dobar prostor za neobavezno druženje i živu svirku, te nije bilo razloga da s izborom repertoara LP&theSingles ne zapale prisutne.

U biti, ma koliko današnji mediji ignorirali blues i rock standarde, njihova se vjerodostojnost i dugovječnost potvrđuje svakim izvođenjem pred publikom. Stoga i nije čudno da je publika bila aktivni sudionik koncerta koji se protegao na kasnu noć.

LP&theSingles su dobar bend, imaj u svojim radovima Predraga Lovrinčevića – Lovru kao lokomotivu, imaju Ivana Franasovića na gitari, Zorana Tasića na bas gitari i osvježenje večeri, Nikolu Dupora na bubnjevima.

Nažalost prema informacijama, Nikola uskoro odlazi s kartom u jednom smjeru (poznata priča hrvatskog jala?), te se trenutno ne vidi kako bi LP&theSingles mogli nastaviti svoj život.
Šteta!

Teško je reći da LP&theSingles svojim postojanjem determiniraju scenu, još teže da svojim svirkama tjeraju suze na oči, ali da garantiraju dobru zabavu, to u svakom slučaju. U krajnjoj instanci, dobra zabava jest osnova svakog izlaska među ljude i bit same socijalizacije. Ispunjavajući baš tu, socijalnu komponentu LP&theSingles su si osigurali svoj “raison d’etre”.

Za jednan bend koji nema pretenzije za autorskim materijalom, više nego dovoljno!


LP&theSingles – Pecado / 04. Svibnja-2018.

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci