Repetitor – Šibenik, Azimut / 21.Prosinca – 2017.

Rasipanje energije u društvene svrhe!

U povodu šestog rođendana udruge P.A.R.K., u Azimutu je nastupio Repetitor. Stari poznanici ovih krajeva su dupkom napunili klub.

O njihovom sviranju je već toliko toga napisano, da jednostavno nema smisla ponavljati već uobičajene fraze.

Repetitor In top

Sam koncert je, kao i svi njihovi, protekao u furioznom tempu, u kojem se energija slijevala s pozornice u neograničenim i nekontroliranim količinama.

Izvevši repertoar sastavljen od kompozicija sa svih albuma Repetitor svakom svirkom potvrđuje svoj status.

Kao što sam već svojevremeno napisao, sviraju muziku koja je sama po sebi razumljiva, proto rifovi protkani maštovitim bas dionicama i furioznom bubnjarskom pratnjom.

Uglavnom, kanonada zvuka tuče publiku od prve do posljednje note koncerta.

Ono što me pak osobno fascinira kod ovog benda jest maštovitost u aranžmanima kompozicija. Možda ne toliko vidljivo na površini, ali u biti izričaj benda i počiva na aranžmanima protkanim izmjenama ritma i naglim prelazima.
To i jest odlika ovog žanra i Repetitor je jednostavno dobar u tome što radi i kako radi.

Scenski nastup je uključivao povremene Borisove izlete među publikom, tako da je ne jednom, gitarisa prošetao po sredini kluba, ali svirka se nastavljala.
To dakako pridonosi atraktivnosti, iako je bend sam po sebi i načinu na koji isporučuje svoju muziku dovoljno vizualno atraktivan.

Kako je bend još uvijek u fazi kad manirizam nije na horizontu, gušt je gledati spontanost na pozornici kao i na momente neartikulirane pokrete kojima se pokazuje i dokazuje moć muzike.

Repetitor će još dugo biti među nama, kako svojom muzikom tako i svojom scenskom pojavom i trenutno, na ovim prostorima im nema pandama.

Publika je pak sa svoje strane prigrlila ovaj sastav i poklonila mu ono što scena najviše traži, pažnju.

Ne rijetko su refreni bili pjevani zajedno s izvođačima i ne rijeko bi se netko iz publike “otkačio” sinkronizirano sa scenom.

Repetitor su već postali respektabilno ime i ovim moramo dati kredite organizatoru, jer je poklonio besplatan koncert u povodu obljetnice.

No siguran sam i da se plaćala ulaznica, da u klubu ne bi bilo ništa manje ljudi.

Povezani članci