Bryan Adams – “Reckless”

Studeni – 1984.

Bryan Adams izdaje četvrti, prijelomi album “Reckless”!

Da, činjenica jest da Adams nije bio nepoznat, daleko od toga. Njegova popularnost s izdana tri albuma i neprestanim turnejama je rasla iz dana u dan i da, bilo je pitanje trenutka kad će “puknuti” na globalnoj razini.

Pored svega, sve je iznenadio album koji se pojavio u Studenom te 1984. godine.

Dajući albumu ime “Reckless” („Bezobziran“) skoro da je nagovijestio ono što će album napraviti top listama i medijima diljem svijeta. Bezobzirno će u stranu gurnuti sve što je aktualno u trenutku i bezobzirno se nametnuti svojom snagom, inspiracijom i nadahnućem.


Bryan Adams – “It’s Only Love”

“Reckless” je jedan od rijetkih albuma u povijesti diskografije koji je uspio plasirati šest singlica i sve ih smjestiti unutar Top 15 Billboarda, a sebe posjesti na prvo mjesto albuma.

Prodao se u pet milijuna primjeraka samo u Americi. Ni u ostatku svijeta nije lošije prošao, ali daleko bi me odvelo taksativno nabrajanje pozicija na top listama.

Istovremeno, postaje prvi album nekog kanadskog umjetnika koji se prodaje u tiraži većoj od milijun primjeraka u domicilnoj zemlji.

Interesantno je to da je Bryan Adams snimio većinu pjesama za sljedeći album nakon uspješne azijske turneje, ali nije bio zadovoljan postignutim.

Jednostavno je objavio da uzima mjesec dana odmora da se sabere i odluči kako će dalje.


Bryan Adams – “Run To You”

Taj je mjesec “odmora” bio toliko plodonosan, da je Bryan po povratku u studio sa sobom donio cijeli pregršt pjesma koje će postati svjetski hitovi izdani na albumu “Reckless”.

Prva koja je “pala” bila je “It’s Only Love”, koju je “odradio” u suradnji sa Tinom Turner. Slijedile su “Run to You”, “Summer of ’69”, “Heaven” ……


Bryan Adams – “Summer Of 69” / Live

Album “Reckless” je album kojeg svaki audiofil treba imati u svojoj kolekciji. Ovdje ne govorim o afinitetima koje netko ima ili nema, da li voli tu vrst muzike ili ne, jednostavno se radi o tome da je sadržaj albuma primjeren svim mogućim ukusima.

Ako pak naiđete na koga tko negira njegovu vrijednost i osporava mu pravo na postojanje, budite sigurni, ima ga kod kuće i što je još važnije, sluša ga redovno!


Bryan Adams – “Reckless” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci