Spooky Tooth – “Nomad Poets – Live in Germany 2004”

Lipanj – 2007.

Na tržište je lansirana snimka posljednjeg koncerta grupe Spooky Tooth, održanog 2004. godine. Objavljen je CD i DVD.

Nije se baš proslavio marketinškom promocijom, ali ono što je objavljeno o njemu je imalo samo jedan epitet – superiorno!

Pomalo čudno s obzirom da su akteri odavno zagazili u sedmo desetljeće života (a neki i u osmo!). Znajući za Spooky Tooth, moram se složiti, jer, ne zaboravimo, Spooky Tooth jest bio prvi razred britanskog rocka i jesu bili veliki i to su i ostali. (bar u povijesnim okvirima!)

Druga je priča što zbog nekog razloga nisu mogli doprijeti do širokih masa i njihove ploče, ma koliko bile dobre, jednostavno se nisu prodavale. Vjerojatno nisu imale onu “pitkost”, koja je, bez obzira na vrst izričaja, presudna u tim trenucima. Imati u svojim redovima jednog Gary Wrighta, koji je sam po sebi ikona rocka i ne postići planetarni uspjeh – tu nešto nije štimalo!!

Bilo kako bilo, band se od raspada sedamdesetih pa do današnjih dana u nekoliko navrata okupljao, radi koncerata i promocija.


Spooky Tooth – “Feelin’ Bad”

Posljednje takvo okupljanje je bilo 2004. godine. Od originalnih članova tu su bila trojica, Mike Kellie na bubnjevima, Mike Harrison kao glavni vokal i klavijature, te Gary Wright kao glavni vokal i klavijature. Joey Albrecht je zamijenio Luther Grosvenora na gitari. Bas gitaru je svirao Michael ‘Bear’ Becker.

Dakle, svi se slažu da je kombinacija s dvoje klavijatura dobitna kombinacija i da je Spooky Tooth i nakon pola stoljeća još uvijek živ u svom, doduše ostarjelom, ali još uvijem moćnom izdanju.

Na koncertu su izvedeni svi standardi grupe, te nitko ne bi trebao ostati kratkih rukava nakon slušanja ovog albuma.

Uvijek mi je bilo nekako žao ovog benda. Volio sam ga u mladim danima i dan danas mi padnu na pamet kompozicije koje su ostale čučati u mojoj glavi. I uvijek se iznova zapitam, zašto nisu uspjeli na globalnoj razini, jer, ispunjavali su sve uvjete i imali sve predispozicije. Valjda će netko pametniji od mene jednog dana ponuditi neki smisleni odgovor.

Dotle, poslušajte ovaj album, vrijedan je!


Spooky Tooth – “Nomad Poets – Live in Germany 2004” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci