Rolling Stones – “Rolling Stones”

Travanj – 1964.

The Rolling Stones izdaju prvi album, nazvanim po imenu grupe.

Albumu je prethodilo razdoblje uigravanja na pozornici, brzinskog učenja manipulacije s medijima i nadasve spoznaja o neminovnosti pisanja svog materijala, ukoliko se želi išta postići na sceni.

U tom razdoblju su im puno pomogli The Beatlesi, pogotovo Lennon i McCartney, koji su za njih napisali „I Wanna Be Your Man“, koja je izašla na njihovoj drugoj singlici. Usprkos prijateljstvu van scene, Rolling Stonesi su, da bi sebe smjestili komotno u neki prazni prostor, odabrali suprotan kraj, te se predstavljali kao negacija Beatlesa.

I ta je marketinška strategija upalila. Stonesi su bili sve ono što Beatlesi nisu. Bili su vulgarni, nepristojni, bezobzirni, uglavnom, radili su sve da budu zapamćeni po: „nijedna majka ga ne želi za zeta“.


Rolling Stones – “Carol”

No, nisam nikada pročitao ili čuo išta negativnog od strane Beatlesa o ovome svemu skupa, jer ipak su se Stonesi dijelom digli na njihov račun. Očito se svi bili zadovoljni djelom kolača kojeg su odgrizli, te nije bilo zle krvi.

Bilo kako bilo, prvi album izlazi i donosi Stonese u „ortodoksnom“ blues izdanju. Album nosi samo jednu originalno napisanu kompoziciju, „Tell Me“, a ostale su obrade. I pored toga, Amerika ih dočekuje kao hitmakere, pa se medijima provlače reklame o velikim tvorcima hitova. Dobro, nisu baš lagali, ali su malo uranili.

Dakle, prvi album je bio tu i legenda se počela “kotrljati“. Proći će još tri albuma dok na omotu ne bude pisalo: „Sve pjesme napisane od strane Mick Jaggera & Keith Richardsa“!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci