Gentle Giant – „Three Friends“

Travanj – 1972.


Gentle Giant izdaju treći studijski i ujedno prvi album za američko tržište. Albumu daju naziv „Three Friends“.

Ovo je ujedno i prvi konceptualni album ove samozatajne grupe, koja kao da nije htjela doći pod fokus šire javnosti. (poznato je njihovo protivljenje izdavanju singlica, iako bi recimo kompozicija „Wreck“, visoko dogurala).

Sama činjenica da im je prva dva albuma producirao, nitko drugi do, Tony Visconti, čovjek koji je de facto stvorio Bowiea u studiju i T-Rex, s Marc Bolanom na čelu, dovoljno govori o ugledu kojeg su uživali.

„Three Frends“ su za razliku od prva dva albuma, Gentle Giant sami producirali.


Gentle Giant – “Prologue”

Sam koncept albuma se bazira na priči o tri prijatelja iz djetinjstva, koje život raznosi na različita mjesta. Pod vjetrometinom života jedan postaje manualni radnik, drugi propovjednik, a treći artist. Ni jedan od njih nije zadovoljan sa svojim životom, te se ujedinjuju kako bi lakše došli do zajedničkih ciljeva. Priča toliko puta ispričana, ali nikad ovako iznesena.

Gentle Giant na svoj osebujan način priča priču, kako tekstom i još više muzikom. Shodno tomu, muzika je ta koja podčinjava sebi vokalnu strukturu.

O ovom velikom sastavu ću sigurno napraviti seriju emisija, a do tada, nabavite bilo što od njih i poslušajte.

Nećete se pokajati!


Gentle Giant – „Three Friends“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci