Thin Lizzy – „Black Rose: A Rock Legend“

Travanj – 1979.

Thin Lizzy izdaje deveti album, „Black Rose: A Rock Legend“.

Pomalo čudno za današnje pojmove, ali ovaj album je od strane kritike, a i publike, jednoglasno prihvaćen kao najbolje od ove grupe.

Drugim riječima, trebalo je punih deset godina od osnutka i osam albuma, da bi grupa sazrela i dala najbolje od sebe. Povučemo li paralelu s današnjim stanjem, onda tek vidimo o kojoj se razlici radi kad su diskografske kuće u pitanju.

Nažalost, danas, rijetko, ako i jedna, grupa nakon neuspješnog prvog albuma, dobiva drugu šansu. O trećoj da i ne govorimo.


Thin Lizzy – “Roisin Dubh”

Vratimo se albumu.

Na njemu se ponovo pojavljuje Gary Moore, jedan od utemeljitelja i dobri duh sastava. Ovo je u stvari prvi put da je Gary Moore angažiran na albumu od njegovog početka rada na njemu, do dana izdavanja. I to se vidi i osjeća.

Nažalost, ovaj album donekle i zaključuje kreativnu fazu grupe Thin Lizzy, jer slijedeća tri albuma koje je grupa izdala do smrti Phil Lynotta, nisu donijela ništa nova doli dobrog recikliranja poznate sheme, a na trenutke čak ni to.


Thin Lizzy – „Black Rose: A Rock Legend“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci