Negdje u Italiji – “Bella Ciao”

I samo u Italiji!

Nekada davno, u jednom stoljeću prije ovoga, u kojem je ljudski rod pokrenuo dva istrebljujuća rata, vjera u svevišnjeg i nadnaravno je bila pokretačka snaga mnogih pojedinaca, ali i pokreta.

Među njima je bila crkva u Italiji koja je djelom stala na stranu progresivnog i priključila se pokretu otpora koji se borio protiv fašizma i zla kojeg je sa sobom nosio.
Tradicija antifaštičke borbe i štovanja žrtava koje su pale u toj borbi traje do današnjih dana, ali za razliku od mnogih zemalja u okruženju, u Italiji i te kako živi u svim segmentima ljudskog djelovanja, pa tako i u crkvi.

Ne tako davno, jedan talijanski svećenik je bio hit na internetu svojom izvedbom najpopularnije antifašističke pjesme na Apeninima “Bella Ciao” i time priskrbio nepodijeljene simpatije, kako vjernika, tako i svih ostalih.

Pogledajte i poslušajte kako je bilo nakon mise!


Negdje u Italiji – “Bella Ciao”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci