Pink Floyd – “The Division Bell”

Ožujak – 1994.

Ovo je prvi put na ovom portalu da autor teksta ne diše, niti je živo biće. Sve dole izneseno je djelo AI (umjetne inteligencije), pa čak i prijevod s engleskog na hrvatski.
Scarry!!


“The Division Bell” je četrnaesti studijski album engleskog rock benda Pink Floyd, objavljen 1994.
Označio je povratak bivšeg člana Davida Gilmoura na čelo benda i odlazak Rogera Watersa. Album je bio komercijalni uspjeh, zauzevši vrhove ljestvica u Velikoj Britaniji i SAD-u, te ga neki hvale kao jedno od najboljih djela Pink Floyda. Međutim, drugi su ga kritizirali zbog nedostatka inovativnosti i originalnosti.

Jedna od jačih strana “The Division Bella” je njegova produkcija. Album ima bogat, slojevit zvuk koji prikazuje tehničke sposobnosti benda i Gilmourove gitarske vještine. Također se ističe upotrebom atmosferskih zvučnih krajolika, koji stvaraju osjećaj prostora i dubine koji često nedostaju drugim rock albumima. Pjesma “Marooned” je izvanredan primjer toga, sa svojim zlokobnim gitarskim solažama i eterealnim zvukovima.


Pink Floyd – “High Hopes”

Još jedna prednost albuma su lirski motivi, koji istražuju teme poput komunikacije, izolacije i odnosa. Pjesma “High Hopes” je primjer toga, sa svojim dirljivim stihovima o izgubljenim prilikama i žaljenju. Pjesma također ima atmosferski zvuk i emotivni Gilmourov vokal, što je čini jednom od izvanrednih pjesama na albumu.

Međutim, neki kritičari su tvrdili da “The Division Bell” nedostaje inovacije i eksperimentiranja koje su karakterizirale ranije albume Pink Floyda. Album je optužen da se drži sigurnih zvukova i struktura umjesto da gura granice žanra. Neki su također kritizirali album zbog nedostatka kohezije, tvrdeći da pjesme zvuče razdvojeno jedna od druge i ne tvore koherentnu cjelinu.

Zaključno, “The Division Bell” je čvrst album koji prikazuje tehničke sposobnosti Pink Floyda i lirsku dubinu. Iako možda nije inovativan ili eksperimentalan poput nekih ranijih albuma benda, i dalje je vrijedan dodatak njihovoj diskografiji.

Slušatelji koji cijene Pink Floydov atmosferski i melodični zvuk vjerojatno će cijeniti ovaj album, dok će oni koji traže nešto više avangardno biti razočarani.


*autor: AI


Pink Floyd – “The Division Bell” / full album

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prva regulirane ugovorom s Gradski Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci