Taylor Hawkins
1972. – 2022.

Ožujak – 2022.

Taylor Hawkins, bubnjar grupe Foo Fighters je iznenada preminuo.

Grupa je na južnoameričkoj turneji i nakon završenog koncerta u Bogoti (Columbia), pronađen je mrtav u hotelskoj sobi. Uzrok smrti nije objavljen.

Imao je 50 godina i do trenutka smrti nije imao zabilježenu (bar ne javno) ekstremnu zloupotrebu droga ili bilo kakvih ozbiljnijih zdravstvenih problema. (ipak je utrđeno obukcijom da se predozirao!)

Hawkins se pridružio grupi Foo Fighters nakon što je bend drugi put snimio drugi album „The Colour and the Shape“. (Situacija oko ovog albuma je bila poprilično bizarna. O njoj više možete naći ovdje.) .
(sve je bubnjarske dionice naknadno snimio Dave Grohl).

Od tog dana pa sve do svoje smrti bio je vjeran član grupe.

Hawkins je u Foo Fighters došao iz prateće grupe Alanis Morissette. Sam je Grohl jednom izjavio da je bio veoma skeptičan spram očekivanja da će Hawkins napustiti unosno mjesto koncertnog bubnjara, ali ipak se dogodilo da je izazov za novim pobijedio.

Prije pristupanja pratećoj grupi Alanis Morissette, Hawkins je bio član mnogih grupa od kojih pak treba izdvojiti eksperimentalnu grupu Sylvia, koja svojim postojanjem i njime kao bubnjarem dostojno puni paletu interesa ovog bubnjara.

Pored sudjelovanja u radu grupa kao bubnjar, Hawkins je imao i svoj side projekt, Taylor Hawkins and the Coattail Riders, u kojem je pored sviranja bubnjeva i pjevao.

I naposljetku, neka vrst priznanja za sve učinjeno. 2005. godine u UK biva proglašen za najboljeg bubnjara, a 2021. godine ga kao člana benda Foo Fighters, Paul McCartney uvodi Rock and Roll Hall of Fame.

R.I.P.!

Povezani članci