O’Hara
2003. – 2016.

Ožujak – 2016.

Split je tog dana u Ožujku, 2016. godine izgubio još jedan od malobrojnih koncertnih prostora. O’Hara zatvara svoja vrata i to ne radi godišnjeg odmora, već permanentno.

Nema više!

To je bilo to!

U Splitu, “gradu” s kojih dvjestotinjak tisuća duša egzistira samo par prostora koji se mogu nazvati klubom i u kojima se tu i tamo održavaju žive svirke. Pa i ti malobrojni, koji rade ili bar pokušavaju raditi, susreću se s nevjerojatnim problemima. Od buke iz susjednih prostora, koja ometa tijek koncerta, podmetanja s policijom, neispunjavanje ugovornih obaveza sa strane vlasnika i da ne idem dalje …

I zbog takvih okolnosti, kad izuzmemo sada O’Haru, u Splitu aktivno djeluje toliko prostora, da bi prsti jedne ruke bili previše za nabrojiti. Koliko je to dovoljno za “grad” veličine Splita neka prosudi zdrava logika.

O’Hara je zatvorio vrata, kako kažu i sami, radi vanjskih faktora na koje nemaju utjecaja. Oproštajni koncert je održao TBF, koji je tijekom godina postao “kućni bend”.

Nema se smisla više o ovome, jer u ovoj banana zemlji u kojoj drugi svjetski rat još nije gotov, a domovinski tek čeka da dođe na red, očito nema mjesta za muziku.

U biti možda i ima, ali “zna se” za koju!


I za kraj, pročitajte integralnu verziju objave o zatvaranu O’Hare:

Dragi naši, nakon 13 predivnih godina, nažalost je došlo vrijeme da O’Hara zatvori svoja vrata.

Stvarno smo se trudili ALI nismo naišli na razumijevanje Grada Splita i OVK Poška koji nisu pronašli rješenje za saniranje objekta što je njihova dužnost kao vlasnika.

Vjerovali smo da je za uspješno poslovanje O’Hare potrebno uredno podmirivanje obveza i uporno osmišljavanje što boljeg programa i što glasnijih koncerata ali to se nije pokazalo točnim!

Ipak, iza nas je puno lijepih uspomena i doživljaja te vas svih pozivamo da se oprostimo i dobro zabavimo na veeelikom koncertu zatvaranja u subotu, 15. listopada s našim ‘kućnim’ bendom TBF, a do tada nas i dalje čeka mjesec najboljih provoda, izvođača i večeri…

Obavezno narednih dana na našoj stranici svakodnevno pratite najave događanja u zadnjem mjesecu najdražeg nam kluba.

Bez VAS O’Hara ne bi ni postojala i zato veliko hvala svima koji su nas posjećivali svih ovih godina i napravili od ovog mista odličan klub!

Bilo nam je lipo, najlipše i ništa nam neće ovaj dan pokvarit…. (jer imamo savršenu kompilaciju za kraj, koju je složija Mladen;)”


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci