R.E.M. – “Out of Time”

Ožujak – 1991.

R.E.M. izdaje sedmi album, “Out of Time”. Bio je prijelomni album u karijeri ovog benda, jer s njime de facto počinje vrtoglavi uspon, od kultnog benda do komercijalnog Olimpa.

Ni mediji nisu zaostajali.

Album po izlasku zasjeda na top liste na obje strane Atlantika, te provodi 109 tjedana na Billboardu i 183 tjedna na UK top listi albuma. Od toga je cijeli tjedan držao prvu poziciju.

Poziciju na top listama je dakako pratila i prodaja, te je album samo u Americi prodan u četiri i po milijuna kopija. Diljem svijeta, ta se impozantna brojka penje na monstruoznu, 18 milijuna kopija.
Impresivno za alternativni bend!


R.E.M. – “Losing My Religion”

Ni nagrade nisu izostale, te je godine pokupio tri Grammyja.

Sam album s muzičke strane kombinira ili još bolje rečeno, blendira, pop, folk i klasične elemente. Singlica skinuta s albuma “Losing My Religion”, postaje najveći hit grupe uopće, pa i do današnjih dana.

Interesantno je za napomenuti, da mimo svih zakona show businessa, grupa nije krenula na turneju za promociju albuma. No, to očito nije smetalo njegovom pozicioniranju na listama i prisutnosti na radio valovima.


R.E.M. – “Out of Time” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci