Steve Howe – “Anthology”

Ožujak – 2015.

Pored osebujne diskografije i aktivnosti u nekolicini sastava, te solo karijere, Steve Howe je ipak najpoznatiji kao pripadnik najjače i najdugovječnije postave progresivne grupe Yes.

Njegova suradnja s matičnom grupom je imala uspona i padova, no, na različitim osnovama, traje do današnjih dana.

Ali budimo iskreni, manje više sve što grupu Yes čini velikom, je daleko iza nje.

Nakon napuštanja grupe Yes, Steve se pridružuje novoosnovanoj super grupi Asia, za koju, osobno, nikada nisam gajio nikakve simpatije. Čak sam je u jednom osvrtu proglasio kao “utočiste za islužene prog rokere”.


Steve Howe – “Look over Your Shoulder”

Pored članstva u sastavima, Steve Howe je imao i još uvijek ima plodnu solo karijeru. Doduše, solo izdanja nikad nisu dospijevala visoko kao izdanja recimo, grupe Yes ili Asia, no, donosila su onog pravog Stevea i time mu priskrbila poštovanje u muzičkim krugovima.

U 67. godini života, Steve se osvrće iz sebe i iz svog opusa bira materijal za dupli album, kojeg izdaje pod zajedničkim nazivom “Anthology”.
Potpuno očekivano, set od 33 kompozicije se sastoji od izvadaka sa solo albuma, počevši od albuma “Beginnings”, izdanog 1975. godine, do albuma “Time”, koji je svjetlo dana ugledao 2011. godine.


Steve Howe – “Sharp On Attack”

Interesantno je da je Steve uvrstio dva uratka s njegovog albuma posvećenog Bob Dylanu. (“Just Like a Woman” i “Buckets of Rain”.)

I još jedna zanimljivost je flamingo verzija standard grupe Yes, “Mood for a Day”, koju je Howe snimio u suradnji s English Chamber Orchestra, davne 1993. godine za album “Symphonic Music of Yes”.

Time je ujedno dostojno predstavljen taj dio njegove karijere, kao člana grupe Yes, iako je muzika izdana na njegovom solo albumu.

Isto tako, materijal na albumu je disperziran u stilovima, pokrivajući sve aspekte djelovanja ovog gitariste.

I kao što je već običaj, po izlasku albuma, Steve Howe sakuplja ekipu i kreće na turneju.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci