Patti Smith Group – “Easter”

Ožujak – 1978.

Patti Smith (Group) izdaje treći album, “Easter”.

Nakon poprilično nekonvencionalnog albuma “Radio Ethiopia”, nasljednika velikog hita “Horses”, Patti Smith se našla u situaciji da je kao pjesnikinja dobivala najveće komplimente i ponude za suradnju (BOC!), dok je na muzičkom planu kritika sasjekla.

Iako nekonvencionalno nastrojena, ovaj put je ipak krenula sigurnijom stazom i kao rezultat tog koračanja je album “Easter”.

Album je bio pun pogodak. Prepun je hitoidnih tema, kojima se Patti nije odmakla od svojeg izričaja i principa, a istovremeno se približila širokoj publici.


Patti Smith Group – „Because The Night“

Na album su sve budući koncertni standardi, pa i veliki hit “Because the Night”, kojeg je napisala u suradnji s Bruce Springsteenom.

Malo je reći da je album dobar, album je više nego odličan i u to nema sumnje. Povijesno gledano, ovaj album staje uz bok albumu “Horses” i time zauzima istaknuto mjesto u opusu ove dive.

Za razliku od prethodnih albuma, “Easter“ koketira više s bazičnim rock izrazom, (“25th Floor/High on Rebellion”, “Rock N Roll Nigger”), folkom, (“Ghost Dance”), naracijom (“Babelogue”) i na kraju pop izričajem, koji je najuočljiviji na hitu “Because the Night”.

Po izlasku album bere dobre kritike, biva proglašavan najboljim radom Patti Smith do tih dana.


Patti Smith Group – “Easter” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci