Steely Dan – “Two Against Nature”

Veljača – 2000.

Steely Dan su se profilirao kao bend kojem se apsolutno vjeruje. I to doslovno, jer su svojim radom pokazali i dokazali da je svaki album kojeg su izdali pažljivo osmišljen, smisleno koncipiran i nadasve, izbrušen do najsitnijeg detalja.

Posljednji album u prošlom stoljeću, „Gaucho“ je donio bend, u biti dvojac, Donald Fagen i Walter Becker, u naponu snage i kreativnom vrhu.
I umjesto da nastave, kao što to pravila show businessa nalažu, oni se jednostavno povlače i dvadeset godina Steely Dan će biti u hibernaciji.

Stoga je kao ne malo iznenađenje došla vijest da duo priprema novo izdanje. Glasine su se pokazale točne, te veljače 2000. godine, Steely Dan lansira album „Two Against Nature“.


Steely Dan – “Cousin Dupree”

Album je nastajao pune dvije godine, a kad ga se posluša jasno je i zašto. Donald Fagen i Walter Becker su jednostavno nastavali ondje gdje su stali prije dvadeset godina. Neupitne kvalitete, i apsolutnog autoriteta u muzikom miljeu, album si priskrbljuje nebrojeno priznanja i nagrada, te postiže veliku tiražu. Dovoljno je spomenuti d,  je album „Two Against Nature„ te godine osvojio četiri Grammyja i to u najvažnijim kategorijama.

Stoga nije ni čudno da se popeo do #6. mjesta top liste Billboarda, priskrbivši si u prvom mjesecu života platinastu tiražu za prodanih milijun primjeraka samo u Americi.

Osokoljeni uspjehom albuma „Two Against Nature„, Steely Dan snimaju nasljednika. 2003. godine izlazi album „Everything Must Go“, što je nažalost i posljednji album ove velike grupe. (Walter Becker umire 2017. godine).


Steely Dan – “Two Against Nature” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci