John Mayall – “Nobody Told Me”

Veljača – 2019.

Nije vijest kad pas ugrize čovjeka, već kad čovjek ugrize psa. Nekako tom logikom bi trebala biti obojena vijest iz svijeta muzike, a koja kaže, John Mayall, koji će skoro napuniti 85 godina i krenuti prema „i šestoj“, izdao novi album “Nobody Told Me”.

Otac British bluesa i začetnik svega što danas znamo kao muzika prošlog i ovog stoljeća, svoju je karijeru počeo ranih šezdesetih kad je osnovao John Mayall & the Bluesbreakers.  Već i vrapci na grani znaju (ali ne i djeca u našoj školi!) da su kroz John Mayall & the Bluesbreakers prošli svi današnji velikani, poneka legenda, i jedan bog. ( Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, John McVie, Mick Fleetwood, Mick Taylor, Don “Sugarcane” Harris, Harvey Mandel, Larry Taylor, Aynsley Dunbar, Hughie Flint, Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith, Andy Fraser, Johnny Almond, Walter Trout, Coco Montoya, Kal David, Buddy Whittington, … . )

Nikada ne napuštajući svoj osnovni izričaj, John Mayall bez prestanka eksploatira blues koji se tek u rijetkim slučajevima naslanja na njegovu urbanu varijantu, ali i na root. Balansirajući negdje u sredini, John Mayall je  snimio bezbroj studijskih i živih albuma. O kompilacijama nema smisla ni govoriti.

U novom stoljeću bez prestanka radi, snima i odlazi na turneje. Nažalost, turneje su često prekidane radi zdravstvenog stanja glavnog aktera, ali kao neki feniks, svaki put se digne iz bolničke postelje i odmah kreće na put.


John Mayall – “Nobody Told Me” / (feat. Carolyn Wonderland) 

Na albumu sudjeluje impresivna ekipa. Todd Rundren, Little Steven Van Zandt, Alex Lifeson i Joe Bonamassa su samo najzvučnija imena s liste, ali dovoljna da privuku veoma široki auditorij. A njega Mayallu nikad nije nedostajalo. Tom se čovjeku danas dolazi na koncert, da, radi muzike, ali i da mu se oda poštovanje za sve što je napravio. Uz Alexis Cornera, Gragham Bonda jedan je od stupova današnje muzike.

Album se snimio u The Foo Fighters studiju, Studio 606, i to na opremi na kojoj su Fleetwood Mac snimili svoj najveći hit “Rumors”

Dakako, nakon izlaska album slijedi, … turneja. John Mayall kreće na put u pratnji vrhunskih glazbenika, čikaške ritam sekcije, Greg Rzab, bas gitara i Jay Davenport na bubnjevima. Uz standardnu duhaću sekciju koja ga već godinama prati na koncertima, ritam gitaru će svirati Billy Watts (Lucinda Williams), te Larry McCray na gitari i Carolyn Wonderland, na gitari i vokalu.

Uglavnom, John Mayall ne priznaje godine i očiti je primjer one stare, koja još uvijek živi u glavama šezdesetosmaša, jednom rocker, zauvijek rocker, rock nije poza, ni moda, već način života.


John Mayall – “Nobody Told Me” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci