Chevy Chase & Steely Dan

vjerovali ili ne …

Chevy Chase je pohađao Bard College u državi New York, kad je upoznao dva geeka, Waltera Beckera i Donalda Fagena, koji su studirali na istom sveučilištu.

Za razliku od njih, Chevy je bio omiljen, poglavito radi svoje duhovnosti i sposobnosti da nasmije sve oko sebe.

Upisao je fakultet kao student medicine, no ubrzo se „ostavlja ćorava posla“, i medicinu zamjenjuje glumom.

U toj transformaciji, u potrazi za materijalizacijom svojim afiniteta i talenta, pridružuje se u Walteru i Beckeru u lokalnom, sveučilišnom bendu, kojeg je sam opisao kao „bad jazz band”, The Leather Canary, i to kao bubnjar (svirao je i klavijature).

Tijekom sljedećih mjeseci polako se udaljava od grupe, jer je njegova prisutnost na lokalnoj sceni, u ulozi komičara, već počela davati prve rezultate. I ne samo to, iz d dana u dan su lokalni klubovi gdje je nastupao bili sve puniji, te je  došao do točke kad nije bilo previše razmišljanja.
Ostavlja se muzike i posvećuje komediji.

Šteta, jer i Walter i Becker su ga opisivali kao veoma dobrog bubnjara s osjećajem za jazz, ali i puno šire od toga. (znajući za kriterije ovog dua, ovo je vrhunski kompliment!)

No, takav je život.
Walter i Baker uskoro postaju Steely Dan, Chevy kreće prema komičarskom Olimpu i na kraju balade, priča o Chevyju i Steely Dan ima sretan kraj, muzika je dobila veliki bend, svijet humora i satire velikog glumca i komičara.

Tko kaže da u stvarnosti nema i lijepih priča?!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci