Robby Krieger – “In Session”

Veljača – 2017.

Opće je poznato tko je bio Robby Krieger i što je radio u prošlom stoljeću.

Za one koji ne znaju, dovoljno je pokraj njegovog imena napisati “Light My Fire”, “Love Me Two Times”, “Touch Me”, “Love Her Madly”... , da bi ga se automatski povezalo sa sastavom The Doors.

Robby je bio jedan od zaštitnih znakova velike grupe, kompozitor i nezamjenjiv gitarista na sceni.

Po raspadu matične grupe, odnosno odlaska Morrisona na nebeska polja, s ostalim članovima snima dva albuma i potom zauvijek odlazi u solo vode. Tek će se projektom “An American Prayer” ponovo približiti starim pajdašima i to je bilo to!

Njegov solo rad je dobro poznat sljedbenicima i onima koje interesira muzika u svojoj esenci, jer se u svom opusu odmakao od izričaja The Doorsa, svirajući mješavinu space rocka, jazza, a čak je miješao i elemente klasične muzike. Snimio je sedam solo albuma (što studijskih, što u živo).


Robby Krieger – “Where We Belong”

No, malo je poznato da je Robby Krieger sudjelovao u mnogobrojnim projektima drugih umjetnika i svojim prepoznatljivim pristupom sviranju gitare pridonio da kompozicije dobiju svoj finalni izgled.

Lista suradnika je u biti beskonačna, ali sam je Robby za ovu priliku odabrao njih deset, vjerojatno onih koji su ga najviše dojmili u studiju i sve to spakovao na albumu, kojem je dao jedini mogući naslov “In Session”.

Čemu uopće ovaj album, pored one notorne, ubiranja škuda i cijeđenje posljednjih kapi iz imena poznatog gitariste?
Osobno ne vidim mu veliku svrhu, osim dokumenta o životu velike osobe iz prošlog stoljeća i jednu kockicu koja će pomoći da se složi osobna slika samog Robby, jednog dana kad to netko bude radio.

Recenzije albuma su redom pozitivne, ali teško je zaključiti da li se radi o pijetetu spram veličine ili o stvarno dobrom albumu.

I neka tako ostane visjeti u zraku, …

Evo spisak kompozicija, da se vidi tko je sudjelovao na albumu. Lista je u najmanju ruku impresivna


 “In Session”

Across The Universe featuring Jackson Browne
Hypernova featuring Nik Turner (Inner Space Mix)
Empty Spaces featuring Billy Sherwood
Where We Belong (Prism Mix) featuring Tony Kaye
Don’t Leave Me Now featuring Tommy Shaw
Brain Damage featuring Geoff Downes
School featuring Rod Argent
Deep Down featuring William Shatner
Little Drummer Boy
All You Need Is Love featuring John Wetton
Back Door Man (Live, Bonus Track)


Robby Krieger – “In Session” / full album


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci