Jethro Toe (Tull) – “Sunshine Day”

Veljača – 1968.

Izrasli u blues vrtu otočkog rocka, Mick Abrahams, Ian Anderson, Glenn Cornick i Clive Bunker osnivaju Jethro Tull.

Ian Anderson i Mick Abrahams pišu materijal, i kao jedna od prvih finaliziranih kompozicija izvire „Sunshine Day“, koja je pak isključiva Mickovo djelo.

Stavljaju je na singlicu i to na „a“ strani, dok na „b“ strani dolazi “Aeroplane”, koju je napisao Anderson u suradnji s Len Barnardom (što je bio pseudonim Glenn Cornicka).

Pored toga što je bilo prvo ostvarenje novoosnovane grupe, singlica je okružena interesantnim činjenicama.
Kao prvo, producent  Derek Lawrence je kreditirao singlicu grupi Jethro Toe, jer mi je ime Jethro Tull bilo odvratno …. ?

Nadalje, kompozicija  “Aeroplane” je snimljena i kreditirana u tom trenutku grupi John Evan Band (što je bilo ime grupe kojoj se u biti pridružio Ian Anderson).

I ono posljednje, singlica po izlasku ne pobuđuje nikakvu pažnju. Prodaje se u nekoliko stotina primjeraka, većinom su je kupili rodbina i prijatelji.

No to nije obeshrabrilo ekipu koja je ipak ustrajala na imenu Jethro Tull i u šestom mjesecu iste godine ulaze u studio i snimaju album prvijenac „This Was“.

Ostalo je povijest!


Jethro Toe (Tull) – “Sunshine Day”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci