The Beatles – “Strawberry Fields Forever” / “Penny Lane”

Veljača – 1967.

Godina gospodnja 1967.

The Beatles izdaju singlicu, pilot dugo očekivanog albuma, koji će tek u završnoj fazi dobiti ime, “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”

Singlica na “a” strani nosi kompoziciju “Strawberry Fields Forever”, a na “b” strani, “Penny Lane”. Kako je “Penny Lane” ipak bila daleko više od “b” strane i pjesme koja puni prostor, bio je to trenutak kad se po prvi puta singlica označila kao “dupla “a”” strana“.


The Beatles – “Strawberry Fields Forever”

Ovo je samo jedna od bezbroj činjenica vezanih za ove kompozicije, koje su btw riznica eksperimenta, ingenioznosti i nadasve lucidnosti autora i producenta.

Singlica se penje na vrhove top lista, a naknadno po mnogim anketama, koje se protežu do današnjih dana, biva proglašavana za “najbolju singlicu ikada izdanu“.


The Beatles – “Penny Lane”

I da bizarna priča dobije svoj konačni i odgovarajući epilog, ni jedna kompozicija s “najbolje singlice svih vremena” nije našla svoje mjesto na albumu kojeg je najavljivala!

Jednostavno moram citirati Cicerona, “o tempora, o mores“!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci