Roxy Music – “Roxy Music / 45th Anniversary Edition”

Veljača – 2018.

Kad su davne 1972. godine Roxy Music izdali debut album, malo je tko u ovoj glam grupi vidio budućnost pokreta, a još manje odmak prema umjetnosti i to u verziji jednog Warhola .. .

Lucidnost je bila odlika, originalnost izričaja pečat, a pristup sve samo ne klasičan i to je donijelo rezultate.  I to takve da ma koliko bili vrednovani, nisu bili dovoljno visoko ocjenjeni da bi realno smjestili ovu grupu u visine koje zaslužuje.

Brian Ferry, Brian Eno, Andy Mackay, Phil Manzanera, Paul Thompson i Graham Simpson su svojim radom, i djelovanjem ostavili tako upečatljivi pečat na muzičkom nebu da se i dan danas na spomen art rocka ili art glama automatski stavlja znak jednakosti s Roxy Music.

Vrijeme im nije bilo naklonjeno, jer su krenuli kao stanovnici druge lige otočkog rocka i do vremena kad su ih prihvatili mediji i Amerika, punk je debelo meo pred sobom, a i grupa je bila u stanju poluraspada.

Zato su Brian Ferry na jednu i Brian Eno na drugu stranu i te kako profitirali, ali začudo, ne na opusu grupe ni njenoj legislativi, već na imageu koji je ostao iza nje. Brain Ferry je krenuo u plodnu solo karijeru, izdajući briljante / dobre albume i redovno posjećujući top liste. S druge strane Brian Eno je postao začetnik ambijentalne i elektronske muzike, ali sve ove priče su ipak za neki drugi članak.

Roxy INlOno što je bitno u ovoj priči jest taj prvi album koji je donio Roxy Music u izdanju u kojem su ostali zapamćeni za sve vjeke vjekova i time mu je osigurano istaknuto mjesto u diskografiji ne samo grupe već i prošlog stoljeća.

U tu čast, (i dakako štancanja škuda), lansirano je de luxe izdanje albuma, četverostruki CD/DVD box set, koji se sastoji od originalnog albuma, pjesama sa snimanja albuma koje nisu našle mjesto na njemu, BBC Sesson snimka, te DVD sa snimanja iz studija i razgovora s umjetnicima.
Tu je još biti bogato ilustrirana knjiga o nastanku, snimanju i izdavanju albuma.

Sve u svemu, izdanje koje u daleko širem spektru prikazuje okruženje u kojem je nastao ovaj analogijski album.

Must“ za sve Roxy Music fanove!


Roxy Music – “Roxy Music / 45th Anniversary Edition”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci