Kansas – “Dust in the Wind”

Siječanj – 1977.

Kad je Kerry Livgren prebirao po žicama gitare u svom domu u dnevnom boravku, najednom mu supruga iz kuhinje ulijeće „u seansu“ i kaže mu da ponovi ono što je upravo odsvirao. Po sjećanju svira, a ona mumljajući pjevuši melodijsku liniju … . Kerry nije vidio ništa konkretno, dok ga, ponovo, supruga nije uvjerila da napiše liriku za tu novu melodiju …..
Možda bi na tome i ostalo, da Kerry Livgren nije bio član grupe Kansas i da u tim danima nisu bili u studiju i snimali novi album koji će dobiti naziv „Point of Know Return“. Grupa je već debelo odmakla sa snimanjem već izbrušenih kompozicija i sve je ukazivalo da će to biti još jedno uspješno izdanje ove američke progresivne grupe.

Pri samom kraju snimanja, Kerry se „ohrabrio“, (smatrao je da je kompozicija van konteksta muzike koju njeguje bend), i odsvirao sirovu verziju kompozicije uz „mumljajuću“ liriku.
Čuvši je, Rich Williams, gitarista grupe, odmah ispaljuje: „Ovo je naš sljedeći single“.
I bilo je tako!


Kansas – “Dust in the Wind”

No, najprije je izašao album, a „Dust in the Wind“ tri mjeseca nakon  njega. Razlog se ipak nadzire u onom što je i sam Kerry sumnjao, bili su skeptični s obzirom na to da pjesma nije karakteristična za grupu i izlazi van okvira u kojima je radila i stvarala.

No, po samom izlasku albuma je bilo jasno, „Dust in the Wind“ će postati i uskoro postaje najveći hit grupe, te se napokon našla na singlici u Siječnju sljedeće, 1978. godine.

U trenutku izlaska „Dust in the Wind“ porobljava top liste diljem svijeta i postaje najpoznatije djelo ovog američkog benda.


Kansas – “Dust in the Wind” / unplugged

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci