Bob Dylan – „The Times They Are a-Changing“

Siječanj – 1964.

Bob Dylan izdaje treći album „The Times They Are a-Changing“.

Za razliku od dva prethodnika, na ovom album Dylan izvodi samo svoje kompozicije, što predstavlja veliki korak prema finalnom brušenju izričaja kojeg će njegovati u ovoj fazi rada, ali i prema statusu kojeg će uskoro zasluženo imati.

Iako kritičari tog doba zamjeraju albumu nedostatak “humora” i popriličnu jednoobraznost kompozicija, činjenica jest da je album, pored redom odličnih pjesama, iznjedrio budući evergrin, naslovnu kompoziciju, „The Times They Are a-Changing“, koja je tada, ali i dan danas predstavljala najvjerniju sliku mijenjajućeg društva u kojem je nastala, dakako, promatrano kroz prizmu siromaštva, obespravljenosti i nadasve pored socijalne komponente, noseći u sebi oštru političku poruku.


Bob Dylan – „The Times They Are a-Changing“

Album je snimljen za vrijeme tri sesije, u biti dvije, jer s posljednje ni jedna pjesma nije se našla na albumu. Drugim riječima, Dylan je cijeli materijal na albumu snimo u dva dana, za današnje pojmove pomalo čudno, štoviše nemoguće, ali, „The Times They Are a-Changing“  🙂 (sjetimo se Joan Baez, koja je ušetala u malu iznajmljenu dvoranu u kojoj su bila dva mikrofona i stolica, uzela gitaru i u par dana snimila prvi album!)

Dylan se ovim albumom smješta na vrh i na njemu ostaje od današnjih dana.

Album po izlasku nije požnjeo panegirike, došao je na Billboardovu listu, ali se popeo tek do #20. mjesta. U Engleskoj prolazi daleko bolje, ali i tamo stiže “samo” do #4. mjesta.


Bob Dylan – „The Times They Are a-Changing“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci