David Bowie – “No Plan”

Siječanj – 2017.

Povodom godišnjice smrti David Bowiea i sedamdesetog rođendana (kojeg nije doživio), zaklada koja je osnovana nakon njegove smrti, pomalo iznenada na tržište lansira EP “No Plan”.

Radi se o snimkama koje je Bowie kreirao za mjuzikl “Lazarus”, premjerno izvedenim 2015. godine.

EP sačinjavaju četiri pjesme. “No Plan,” “Killing a Little Time” i “When I Met You”, te kao bonus pjesma, “Lazarus”, s njegovog posljednjeg albuma “Blackstar”.

Bowie je svoje posljednje dane proveo pod svjetlima reflektora, ali ne zbog bolesti.
Nitko krajem prošle godine nije ni u snu mogao znati da je umjetnik smrtno bolestan. Radeći neumorno nije ostavio medijima ni trunku sumnje u svoje zdravlje.

Projekt “Lazarus”, koji je na kraju ispao mjuzikl, je u sebi nosio embrio novog albuma, ali ni to se nije znalo u trenutku kad je “Lazarus” počeo svoj život „na daskama koje život znače“.

Pa i pilot pjesma “Blackstar” koja je lansirana pod zagonetnim okolnostima, nije nagovještavala album, već je lansirana kao samostojeća singlica i ništa više.

Tek je na sam kraj godine najavljeno veliko iznenađenje koje je Bowie pripremio za svoj rođendan.

I stvarno, album “Blackstar” izlazi 08. Siječnja 2016. godine i žanje nepodijeljene pohvale sa svih strana, kako od kritike tako i od publike.

I nakon samo dva dana, hladan tuš, David Bowie je preminuo!
Malo je kome bili išta jasno u tim trenucima. Trebali su dani da se sama informacija “provari“. Gubitak je bio toliko iznenadan i težak da su prošli mjeseci dok nije sazrela činjenica da Bowiea nema među nama.

Posljednje što je Bowie napravio za života jesu ove tri pjesme koje su izašle na EP-u “No Plan”.

Vjerujem da će nakon ovoga EP-a biti još Bowiea, jer se od prije godinu dana provlači informacija o još jednom albumu kojeg je Bowie napravio, ali ga nije izdao (pri tom ne mislim na neobjavljeni album “The Gouster” iz 1974. godine!)


David Bowie – “No Plan”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci