Aerosmith – “Aerosmith”

Siječanj – 1973.

Aerosmith izdaje album prvijenac, nazvan po imenu grupe.

Po izlasku na tržište, za razliku od singlice „Dream On“, album ne skreće pažnju na sebe. No, valjda je tako moralo biti.

Da bi promijenili to stanje, grupa u dogovoru s menagmentom počinje beskonačne turneje, svirajući na svakoj sceni na koju su pozvani, pa čak i sama plaćajući da bi nastupala. Prvi rezultati su se počeli nadzirati tek nakon pune dvije godine na putu.

Tek 1976. godine, kad se album ponovo izdaje i „Dream On“ ponovo izlazi na singlici, Aerosmith postižu ono što su trebali tri godine prije. U svom drugom pokušaju album prima pozitivne kritike, i publika polako, ali sigurno počinje puniti dvorane.


Aerosmith – “Dream On”

To razdoblje Aerosmith okončavaju kao „američki Rolling Stonesi“, što je bio i te kakav kompliment anonimusima iz Bostona.

Početak života grupe Aerosmith i njihov uspjeh koji je došao iznimno teškim radom, je još jedna priča o uspjehu i upornosti, još jedna priča o ne odustajanju i vjerovanju o ono što radiš.

Krediti svim članovima koji su tijekom tih prvih godina izdržali ono što bi malo tko.


Aerosmith – “Aerosmith” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci