Devil Doll – “The Sacrilege of Fatal Arms”

Siječanj – 1993.

Godinu nakon izlaska albuma „Sacrilegium“, Devil Doll izdaje album „The Sacrilege of Fatal Arms“.

Pomalo bizarno za ovu grupu da je razmak između izdavanja albuma toliko malen, ali kad se vidi o čemu se radi, sve postaje jasno. Album „The Sacrilege of Fatal Arms“ jest u biti album „Sacrilegium“, re-masteriran, ponovno izmiksan, nadosnimljen i vjerojatno izdan u nekoj formi integralne verzije. Dok je naslovna kompozicija na albumu „Sacrilegium“ trajala 43 minute, na novom album traje ni manje ni više nego 80 minuta. Istovremeno, album je soundtrack istoimenog filma kojeg je Mr. Doctor snimio.

Ovako napisano bi se moglo lako zaključiti da se u neku ruku radi o kopiji, ali kad se preslušaju oba albuma, konačni utisak je daleko, daleko od te konstatacije. „The Sacrilege of Fatal Arms“ kotira kao samostojni album, koji doduše ima poveznica s prethodnikom, ali cijelom dužinom trajanja neuvijeno ostavlja utisak samostojnosti.


Devil Doll – “The Sacrilege of Fatal Arms”

Sljedbeništvo je ovaj album primilo s oduševljenjem. Panegirici su odletjeli u nebo, dajući mu epitet remek djela žanra pa i umjetnosti uopće.

Da li se složiti s time ili ne?

Odgovor svatko treba naći sam za sebe, jer ako prihvatite Devil Doll prihvaćate sve što ide uz ovaj veliki bend. Morate prihvatiti da muzika nikad više neće biti ista u vašim ušima, jednom kad krenete od njih u potrazi za nečim novim, boljim.

I baš to novo i bolje je pod znakom upitnika, ukoliko se ne radi o Devil Doll. Jer nakon ovog albuma Devil Doll izdaje posljednji album “Dies Irae”, koji je u neku ruku ultimativan ne samo u opusu grupe već i žanra kojeg nemoguće determinirati ili staviti u bilo koju ladicu.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci