Cozy Powell – „Dance With The Devil“

Prosinac – 1973.

Nekada su i bubnjari bili zvijezde i izdavali singlice i solo albume. Jedan od najmarkantnijih tog doba je bio i Cozy Powell, koji je u Prosincu 1973. godine lansirao veliki hit „Dance with the Devil“.

Ovaj je instrumental instant zarobio plesne podije diljem zemaljske kugle, a ni top liste mu nisu bile strane.

Nastao na temeljima Hendrixove „”Third Stone from the Sun“, „Dance with the Devil“ postaje koncertni standard ovog umjetnika, ma u kojoj grupi svirao.  A njih je bilo da glava zaboli, u stvari, manje bi se prostora potrošilo da se nabroje vrhunski bendovi u kojima nije radio i sudjelovao na snimanju u studiju.

„Dance with the Devil“ je u pravilu bio ukomponiran u solažama zajedno s drugim izletima od kojih su mnogi bili i van rocka (Čajkovski, „1812“), te je zahvaljujući koncertnim izvedbama poživio dug život.

Nažalost, silaskom autora s a scene (pogiba u prometnoj nesreći), i „Dance with the Devil“ polako kreće prema prašnjavim policama arhiva.

Takva je valjda sudbina.


Cozy Powell – „Dance With The Devil“

Cozy Powell – „Dance With The Devil“ / živa izvedba

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci