“The Wit and Wisdom of Ronald Reagan”

Prosinac – 1980.

Postoje albumi oko kojih se lome koplja. Za jedne su dobri/odlični, za druge pak bezvrijedni, loši, nikakvi. Postoje pak albumi oko kojih se svi slažu  u statusu, bio on loš, dobar, odličan ili čak i više od toga. Vrijeme uglavnom radi korekcije i s povremenim „greškama u koracima“, smješta albume na police na koje zaslužuju biti.

No, postoji jedan album koji je van svih kategorija, van svih premisa odlučivanja o statusu, nivou kvalitete ili pak samom sadržaju. Album je toliko jedinstven da u biti predstavlja žanr sam za sebe i bez ikakve mogućnosti da ga itko ugrozi u njemu.

Taj album ne pobuđuje rasprave, ne dijeli tabore na pro i kontra, taj album u svojoj jedinstvenoj pojavi predstavlja lumen ljudske inteligencije ili još bolje, njegov sadržaj to predstavlja.

Sam naslov sugerira sve, a i kaže sve i naposljetku, on je sve što o albumu se i ima reći, jer, jer na albumu je otisnuto 40 minuta tišine.

Da, tišine!
I sada ponovo pogledajte naslov! (ako niste vični engleskom, tu je Google prevoditelj).

Stiff Records se upisao u povijest!

PS – album se prodao u tiraži od 30 000 primjeraka!


No Artist – “The Wit and Wisdom of Ronald Reagan”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci