David Bowie – “Lazarus”

Prosinac – 2015.

Bilo je dosta konfuzije u to vrijeme, David Bowie je de facto nestao iz javnog života, u Listopadu se lansira singlica „Blackstar“, koja je, prema promo informacijama, bila dio muzičke podloge za TV emisiju “The Last Panthers”.

Pjesma je u formi singlice izdana samo u Japanu, i na „b“ strani se nalazila pjesma „Lazarus“. Ova je pak bila dio istoimenog off-Broadway mjuzikla, tako da, iako simptomatičnog naziva, pjesma osim „normalne“ pažnje i nije pobudila veći interes u smislu odgonetanja smisla i značenja.

Ono će doci veoma brzo, jer David Bowie lansira album „Blackstar“, što je bilo prvoklasno iznenađenje, jer ga nitko nije vidio na horizontu. Pjesme koje su ga de facto najavljivale su već bile dijelovi drugih umjetničkih djela, i nisu ostavljali prostor za spekulacije o novom albumu.

No, onaj pravi šok je tek uslijedio, nepuna dva dana od lansiranja albuma stiže vijest da je preminuo David Bowie!

Tek se u tom tužnom trenutku otkrila zavjesa s posljednjih mjeseci i aktivnosti ovog umjetnika, koji je posljednje dane manijakalno proveo u studiju radeći na novom, posljednjem albumu.

Lazarus inače ima nekoliko značenja, kako vjerskih tako i svjetovnih, proisteklih iz vjerskih. U Bowieovom slučaju, pa i prema njegovi riječima, Lazarus je sinonim za popularnost nakon smrti. (labavo tumačenje, no u stvarnosti i te kako dobro dokazano).


David Bowie – “Lazarus”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci