Zal Yanovsky
1944. – 2002.

Prosinac – 2002.

Preminuo je Zal Yanovsky, gitarista i vokal nekada mega popularne grupe The Lovin Spoonful.

Iako je grupu oformio i glavnu riječ u njoj vodio John Sebastian, Zal je bio taj u pozadini koji je krojio finalne konture kompozicija koje su redom dolazile na top liste.

O kakvim se kompozicijama radi i kojoj kvaliteti svjedočimo dan danas, kad u nekoj od nebrojeno verzija te iste još uvijek egzistiraju kao da su jučer napisane.

Nije tajna da je u trenutku kad je slava matične grupe The Lovin Spoonful počela blijediti, Joe Cocker bio taj koji je ubrizgao svježu krv u život opusa ovog benda. Njegove obrade „Summer in the City“ i „Darling Be Home Soon“ mnogi danas i ne doživljaju kao obrade, već kao njegova autorska djela.
No, istina je na drugoj  strani.

Interesantna je životna putanja Zal Yanovskyja. Nakon što je s grupom došao do nekog vrha, napušta je i, … , posvećuje se kuhanju i vođenju restorana. U stvari, najprije radi kao chef, da bi potom otvorio svoj restoran The Chez Piggy. Bio je toliko uspješan da na krilima uspjeha izdaje kuharicu „The Chez Piggy Cookbook“, koja postaje jedna od najprodavanijih te vrste tog doba.

Smrt ga nažalost zatiče u kreativnom naponu kulinarske karijere.

The Chez Piggy R.I.P.!

Povezani članci