Time – “Makedonija”

Prosinac – 1973.

Prvim albumom su stekli kultni status. Drugi album se čekao i čekao .. i nikako da ugleda svjetlo dana.

I tako je jednog dana trio u sastavu Dado Topić, vokal i basista, Vedran Božić, gitara i Peco Petej, bubnjevi, ušao u studio i u jednom dahu snima Topićevu pjesmu „Makedonija“. Istoga dana, isto u jednom dahu, trio snima još jednu legendarnu numeru, “Reci, ciganko, što mi u dlanu piše”, koja se našla na „a“ strani singlice.
(Da, dobro ste pročitai. “Makedonija” je izašla na “b” strani singlice)

Lansiranje singlice s kompozicijom „Makedonija“ je eksplodiralo na prostoru ex-Yugoslavije. Bili su to zvjezdani trenuci grupe Time.  „Makedonija“ postaje veliki radijski hit i koncertni standard grupe, ali i solo koncerata Dade Topića.

Za samo snimanje ove kompozicije veže se jedna anegdota. Naime, kako se snimalo u dahu, a pripreme se odužile, Peco je zakasnio na vlastito vjenčanje. Ono se održalo tjedan kasnije, a Pecin vjenčani kum je bio, pogađate, Dado Topić.


Time – “Makedonija”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci