Monty Python’s Flying Circus – “Monty Python Sings”

Prosinac – 1989.

Monty Python’s Flying Circus su obilježili satiru prošlog stoljeća.

Svojim emisijama, skečevima i filmovima su stekli kultni status i harali TV ekranima diljem svijeta.

Paralelno s produkcijom za BBC, Monty Python’s Flying Circus je na temelju skečeva i muzičkih brojeva čak radio i turneje. Svaka je predstava u pravilu bila rasprodana!

Stoga je bilo logično da su izdavali i muzičke albume. Pomalo bizarno danas zvuči, ali ti su albumi dolazili na top liste, kako u Americi tako i ostatku svijeta.

Pored rasprodanih dvorana u kojima su održavali svoje predstave, Monty Python je carevao radio prostorom, poglavito orijentiranim na progresivnu rock muziku. U tom kontekstu i ne čudi da su neki od njihovih hitova postali evergrini i dan danas se mogu naći u nebrojeno filmova kao dio filmske muzike ili pak na raznim kompilacijama.


Monty Python – “Always Look on the Bright Side of Life”

U povodu dvadesete godine postojanja Monty Python izdaje album “Monty Python Sings”, kompilaciju na kojoj su se pored dotadašnjih hitova našle i dvije dotada neobjavljene snimke.

Autor omota je član grupe Terry Gilliam.

Iako album po izlasku nije došao na top liste, nakon globalnog uspjeha pjesme “Always Look On The Bright Side Of Life”, dolazi na top liste s obje strane Atlantika.

Album je posvećen Graham Chapmanu, članu grupe koji je preminuo dva mjeseca prije izlaska albuma.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci