The Jam – „Dig the New Breed“

Prosinac – 1982.

Grupa The Jam izdaje posljednji album „Dig the New Breed“. Album je snimljen u živo i sadrži skup snimaka snimljenih između 1977 i 1982 godine.

Malo poznata u nas, poglavito jer se na našim prostorima u to vrijeme svirao i te kako dobar domaći rock koji je zadovoljavao apetite auditorija za onim novim, svježim.

U ostatku svijeta grupa The Jam igra veoma zapaženu ulogu, lansirajući svaku singlicu na top liste, nerijetko i na prvo mjesto, dok se albumi  prodaju u milijunskim tiražama.


The Jam – “Going Underground”

Sam Paul Weller postaje cijenjeni autor i kreativac.

Grupa The Jam je u svom izričaju sjedinila rani beat, soul, R&B i psihodelični rock, te nadasve punk i new wave. Za razliku od svojih suvremenika, umjesto da negiraju postojanje ikakve muzike prije svog postanka, The Jam usvaja sve ove uticaje i miješa ih u prekrasnu mješavinu koja će uroditi plodonosnim razdobljem u životu banda.


The Jam – “In The City”

Nažalost, iz meni nepoznatog razloga, The Jam se iz današnje perspektive ne vrednuje istinskim mjerilima kao na primjer grupa Police, i povijest je uporno pokušava smjestiti u ladicu nepriznatih veličina.

Ako volite ikakvu muziku, uzmite bilo koji njihov album, možda vam neće upasti u uho na prvo slušanje, ali vjerujte, ma koliko se opirali, ponovo čete mu se vračati godinama nakon toga.


The Jam – „Dig the New Breed“ / full album

 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci