IDEM
Zagreb, Močvara
09. Prosinca – 2023.

Zadnjih dana slušamo o rasprodanim Arenama, rasprodanom Saxu sedam dana zaredom, a vrlo malo o rasprodanom Vintageu i Močvari dva dana zaredom, što je pošlo za rukom zagrebačkom one-man bandu IDEM.

Antun je trombonist Porto Morto, a i pjevač i gitarist Trophy Jump, no svojim je prvim albumom „Poyy“ izazvao pravu senzaciju na hrvatskoj indie sceni.

Idem je DIY pop punk projekt u kojem je Antun sve. Od kompozitora, tekstopisca i svirača. A ako bismo baš htjeli povlačiti paralele onda bismo prizvali Franka Turnera, Becka, Sleaford Modse i pop punk estetiku.

Nisam bio na prvom koncertu u Vintageu, ali bio sam sinoć u Močvari i bio oduševljen količinom pozitivne energije koju je ekipa s pozornice odašiljala prepunoj dvorani.

Inteligentni tekstovi, vrlo pjevne i pamtljive melodije, iskrena komunikacija preduvjeti su da se IDEM pretvori u prvo ime suvremene hrvatske pop rock scene na kojoj već godinama vladaju mastodonti koji ništa novo kvalitetno ne snimaju i žive na lovorikama profesionalno otaljanih koncerata i stare slave.

Antunovi tekstovi (premda i on ima punih 30 godina) jako dobro rezoniraju s mlađom publikom, ali i mi stariji se bez problema nalazimo u „Žujicama“ i „Šteti“ i „Potopljenom brodu“.

Prvi je dio koncerta odsviran na matricu gdje su Antun i dvojica prijatelja na pratećim vokalima odskakala i otpjevala vrhunski zabavno. A onda su na scenu stupili i ostali iz Trophy Jumpa (prvu večer i Porto Morto) i sve se pretvorilo u pop punk veselicu.

A „Potopi ovaj brod“ i moja je nova himna.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

Povezani članci