The Who – “Who”

Prosinac – 2019.

The Who su legende, ne za ništa. Svoj status stekli ne samo muzikom koju su stvarali, već i odnosom prema publici i svemu što je vezano za odnos bend-publika. Počevši od koncerata, koji su od prvih dana „vukli“ litre znoja, do izdavanja albuma koji su redom zauzimali top liste, pa sve do današnjih dana kad bi komotno mogli spavati na lovorikama nekadašnje slave, kao i manje više svi iz stare garde.

Po tom uzoru, bilo bi logično da sastave play liste za koncerte koja će pokriti očekivanja prepunih dvorana, bez nekih većih kreativnih napora u kreiranju novog materijala.

No, nije tajna da je Pete Townshend početkom 2019. godine izjavio da bend neće na turneju prije nego pripremi novi album, jer to je jedino fer prema publici.


The Who – “Ball and Chain”

Obećano – napravljeno!
U prosincu te godine  The Who izdaje album jednostavnog naziva “Who“. Album sadrži jedanaest novih pjesama i ujedno je prvo izdanje grupe od davne 2006-te godine kad su izdali „Endless Wire“.

Album je izdan na svim mogućim formatima kao i dostupan za download i streaming. Interesantno je da je izdan i na kazeti!


The Who -“Hero Ground Zero”

Ukratko, The Who su pošteno ispunili svoje obećanje i time u biti najavili novu turneju. No, i bez nje, za posljednjih koncerata grupa je izvodila dvije nove pjesme „Hero Ground Zero” i “Ball and Chain”.

The Who su u biti samo dvoje originalnih članova, Pete Townshend i Roger Daltrey, i oboje su u sedamdesetim godinama života, ali to ih ne sprečava da pod imenom matične grupe i dalje rade kao da im je dvadeset.

Danas je malo teško ovo dvoje staraca asocirati sa stihovima njihovog velikog hita “My Generation”, I hope I die before I get old”, ali, vrijeme radi svoje! 


The Who – “Who” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci